​Sint-Vincentius (Kortrijk) : meer dan 650 m² ‘Pyrobel Vision Line’


GC Mirodan Industries – Voor klassevolle brandwerende glaswanden In het Sint-Vincentius staan voor meer dan 650 m² glazen brandwerende ‘Pyrobel Vision Line’ scheidingswanden. Deze werden geleverd door AGC Mirodan Industries. De oplossing biedt extra creatieve en architecturale opties voor een maximale transparantie.


AGC Mirodan Industries – Voor klassevolle brandwerende glaswanden

In het Sint-Vincentius staan voor meer dan 650 m² glazen brandwerende ‘Pyrobel Vision Line’ scheidingswanden. Deze werden geleverd door AGC Mirodan Industries. De oplossing biedt extra creatieve en architecturale opties voor een maximale transparantie. In dit project werd gebruik gemaakt van verschillende soorten Pyrobel beglazing (Vision Line 16 en 25) die op 4 à 5 mm afstand met elkaar zijn verbonden door een neutrale, maar vuurbestendige silicone.

Het resultaat is een helder en onbelemmerd zicht, gecombineerd met een brandbescherming van 30 tot 60 minuten. In geval van vuurhaarden wordt de Pyrobel Vision Line ondoorzichtig en beschermt ze de omgeving aan de niet-brandzijde om zo een vluchtweg te garanderen. Doordat er zich tussen de glaspanelen geen stijlen bevinden, ontstaat een transparante en ononderbroken wand.

Architect:
Snoeck & Partners NV

Bouwheer:
​Sint-Vincentius