Ring Hotel in Gent voorzien van Thermobel Stopray Ultra-50 on CV


Vlakbij de nieuwe Ghelamco Arena in Gent komt op de site van het vroegere bedrijvencentrum een hotel met 249 kamers.


Vlakbij de nieuwe Ghelamco Arena in Gent komt op de site van het vroegere bedrijvencentrum een hotel met 249 kamers. De organische vorm van het gebouw bezorgt het hotel een uitgesproken karakter. Het volume loopt hellend in een U-vorm van laag naar hoog, met het hoogste punt ter hoogte van Akkerhage. De glasarchitectuur van de gevel vormt een aansluitend geheel met de andere gebouwen op de site Artevelde zoals de Ghelamco Arena, de kantoren en de Brico Plan-It.

Op de gelijkvloerse en de eerste verdieping bevinden zich de lobby, het ontbijtrestaurant, de technische lokalen, de personeelsruimtes en enkele kleine vergaderzalen. Op het hoogste punt is een bar voorzien met panoramisch uitzicht over de stad. Ondergronds bevindt zich een parking voor een driehonderdtal wagens. De parking is bereikbaar via Akkerhage en de Ottergemsesteenweg en is zo ook op voetbalmomenten beschikbaar.

Ook dit gebouw op de site Artevelde heeft een uitgesproken ecologisch karakter. Daar zorgen onder meer een gemaximaliseerde isolatiewaarde, waterrecuperatie en zonneboilers voor.

10.000 m² ondergrondse parking voor ca. 300 wagens, 18.000 m² hotel met 249 kamers

bron tekst en foto's : Bontinck architecture and engineering NV

Architect:
Bontinck Architecture and Engineering

Bouwheer:
Van der Valk