AGC Glass Europe lanceert nieuwe zonwerende beglazingen


AGC breidt zijn aanbod van zonwerende beglazingen uit om te voldoen aan de groeiende vraag naar zonwerend, neutraal glas.Met de klimaatverandering, die leidt tot langere perioden van hoge temperaturen en de blijvende behoefte aan veel daglicht binnenshuis, speelt AGC Glass Europe hierop in door drie nieuwe Stopray-beglazingen te introduceren. Deze beglazingen bieden een hoge selectiviteit, hebben een neutraal uiterlijk en minimale lichtreflectie.

Het zonwerende Stopray Ultraselect 60/27 heeft een zogenoemde drievoudige zilvercoating, die voor een uitstekende selectiviteit zorgt (S = 2,22). Deze beglazing heeft een zontoetredingsfactor van slechts 27%, waardoor ruimten in de zomer tegen hoge temperaturen worden beschermd en het aircosysteem minder zwaar wordt belast. De hoge lichttransmissie (60%) zorgt voor volop daglicht binnenshuis en de lage lichtreflectie van het glas van slechts 11% (intern) en 15% (extern) samen met het neutrale uiterlijk van het glas zorgt voor een prettig, niet-vertekenend uitzicht. De beglazing heeft een U-waarde van slechts 1,0 W/(m²K), waardoor het voorkomt dat ruimten afkoelen bij lage buitentemperaturen, waardoor op verwarmingskosten kan worden bespaard.

De twee andere beglazingen, die AGC tegelijk lanceert, zijn Stopray Neutral 60/33(T) en Stopray Neutral 50/27(T). Beide beglazingen hebben een dubbele zilvercoating en superieure neutraliteit, waardoor ze ideaal zijn voor architectonische toepassingen. De hardbare (T-)versies van beide producten kunnen perfect naast hun niet-geharde pendanten in een gevel worden toegepast, omdat ze er identiek uitzien. Dit is bijvoorbeeld belangrijk wanneer vlakke ruiten naast gebogen ruiten in de gevel moeten worden gemonteerd en een identiek uiterlijk vereist is. Stopray Neutral 60/33(T) levert een uitstekende lichttransmissie (60%) en een hoge zontoetredingsfactor (33%), wat resulteert in lichte ruimten, die beschermd zijn tegen hoge buitentemperaturen.

Voor nog meer zonwering biedt Stopray Neutral 50/27(T) nog steeds een respectabele lichttransmissie (50%) en een nog krachtigere zonwering (27%). De lage reflectie van slechts 13% (buiten) en 11% (binnen) minimaliseert overmatige reflectie van kunstlicht en zorgt voor een uitstekend zicht, vooral 's nachts, terwijl de lage U-waarde van slechts 1,0 W/(m²K) betekent dat op koude dagen minder verwarming nodig is.

De bovenstaande waarden gelden voor dubbel glas, en het zonwerende glas is ook leverbaar als drievoudig isolatieglas.

Voor alle Stopray beglazingen is het Cradle-to-Cradle Silver-certificaat behaald. De producten zijn tevens verkrijgbaar als Low-Carbon Glass in het kader van het nieuwe CO₂-arme productieproces van AGC. Met AGC’s Low-Carbon Glass kunnen architecten en eigenaren zorgen voor een hogere classificatie van hun gebouwen in de milieucertificeringsprogramma's van DGNB, LEED, BREEAM, enz.

Ga voor meer informatie over Stopray naar www.agc-yourglass.com.

November 27, 2023