400 m² Artlite Digital glas in de balustrades op ExpoMilano


​Wist u dat AGC een aanzienlijke hoeveelheid Artlite Digital (digitaal bedrukt glas) geleverd heeft voor het Japanse paviljoen?Wist u dat AGC een aanzienlijke hoeveelheid Artlite Digital (digitaal bedrukt glas) geleverd heeft voor het Japanse paviljoen? In totaal ging er maar liefst 400 m² Artlite Digital glas in de balustrades die de hellende inkom van het paviljoen omgeven.

Unieke patronen en structuren perfect in harmonie

Het door architect Atsushi Kitagawara voorgestelde concept is gekenmerkt door zijn indrukwekkende houten gevels. Deze bestaan uit driedimensionale houten structuren die de diversiteit en variatie van de seizoenen in Japan symboliseren. Deze houten modules vormen, met hun bijzondere structuur, een perfect huwelijk met het geometrische motief dat op de 400 m² ballustradenglas van het paviljoen werd gedrukt.

Het geleverde Artlite Digital glas werd in België geproduceerd door AGC Mirodan Industries uit Heule (BE)

Artlite Digital : voordelen

Artlite Digital, een drukprocédé waarbij een inktlaag op basis van email op het glas wordt aangebracht. Motieven, beelden, landschappen, u kunt uw verbeelding de vrije loop laten, want de drukmogelijkheden op het glas zijn bijna oneindig. Aangezien bij dit procédé, in tegenstelling tot het zeefdrukprocédé, geen zeef wordt gebruikt, is Artlite Digital de ideale oplossing voor de productie van beglazingen met verschillende achtereenvolgende motieven of in kleine batches. De uitvoering is eenvoudiger en de levertermijnen zijn korter.

ARTLITE Digital biedt u verschillende niveaus van doorzichtigheid, zodat een harmonieuze combinatie wordt verkregen tussen een breed kleurenpalet en transparantie.


Architect : Atsushi Kitagawara
Milano