AGC : ​Duurzaamheidsverslag 2018 nu online!


Ons Duurzaamheidsverslag staat nu online ! Het beslaat de resultaten op milieuvlak van AGC Glass Europe, actief met twee divisies (de divisie Building & Industrial Glass en de divisie Automotive). Deze resultaten zijn te danken aan de voortdurende inzet van alle vestigingen van de groep om duurzamere productiemethodes te hanteren en groenere producten en diensten aan te bieden!Ons Duurzaamheidsverslag staat nu online ! Het beslaat de resultaten op milieuvlak van AGC Glass Europe, actief met twee divisies (de divisie Building & Industrial Glass en de divisie Automotive). Deze resultaten zijn te danken aan de voortdurende inzet van alle vestigingen van de groep om duurzamere productiemethodes te hanteren en groenere producten en diensten aan te bieden! Onze waarden, ons engagement en de principes die we hanteren voor het milieu worden beschreven in ons Milieubeleid. 

Productie-activiteiten : onze milieuprestaties in een oogopslag

  • Energieproductie: De totale output van onze fotovoltaïsche installaties haalde 8.875 MWh in 2017.
  • Lucht: Op vergelijkbare basis, per ton verkocht glas, verminderde de rechtstreekse CO2-uitstoot sinds 2002 met 11%. In de specifieke stofuitstoot komt de verlaging sinds 1999 op zowat 64%.
  • Water: Van 1998 tot 2017, en op vergelijkbare basis, verminderden we ons waterverbruik met 73%.
  • Vaste afvalstoffen: Vandaag produceert de Groep ongeveer 240.000 ton vast afval per jaar. Daarvan wordt vrijwel 98% verder gerecycleerd of ter plaatse teruggewonnen door onze leveranciers of aannemers.
  • Transport: 73% van alle grondstoffen wordt per schip of trein vervoerd. Dat maakt ongeveer 51.100 vrachtwagens minder per jaar op de weg. In 2017 werd omzeggens 127.400 ton afgewerkte glasproducten met een combinatie van trein en vrachtwagen vervoerd, wat nog eens circa 6.370 vrachtwagens van de baan haalde.
  • Verpakking: Vandaag is bijna alle glasverpakking herbruikbaar. AGC Glass Europe haalt een zeer hoog cijfer in het hergebruiken van verpakking. Zo wordt in België 98% van de verpakking hergebruikt.
  • Recyclage: AGC Glass Europe recycleert ongeveer 1.000.000 ton glasgruis per jaar, een besparing van zo’n 150.000 ton basismateriaal en 300.000 ton CO2-uitstoot.

Cradle-to-Cradle aanpak voor duurzame producten

In januari van dit jaar behaalde AGC Glass Europe als eerste glasfabrikant het Gold-certificaat van Cradle to Cradle CertifiedTM** voor zijn gamma figuurglas. De succesvolle afsluiting van dit certificeringsproces, dat al in 2010 startte, maakt van AGC de enige fabrikant die zo’n uitgebreide portefeuille met Cradle to Cradle gecertificeerde producten kan aanbieden. Niet minder dan 6 productgamma’s zijn inmiddels door Cradle to Cradle CertifiedTM gecertificeerd: float , glas met coatings, decoratief glas (lakglas, met zuur gematteerd glas, spiegels), gelaagd glas, isolerend glas and figuurglas. Het certificeringsprogramma van Cradle to Cradle CertifiedTM beoordeelt de algemene duurzaamheid van producten tijdens hun volledige levenscyclus, gaande van het maken van het product tot zijn bijdrage aan het milieu en de positieve economische en sociaal-maatschappelijke effecten.
Ontdek ons Duurzaamheidsrapport nu op http://www.agc-glass.eu/nl/duu... 
Cradle to Cradle CertifiedTM is een exclusief keurmerk van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.
May 22, 2018